SELENIA WR Pure Energy 5W-30

A legújabb fejlesztésű, teljesen szintetikus SELENIA WR PURE ENEGY motorolaj, megfelel a legmodernebb diesel motorok által támasztott követelményeknek. Az alacsony hamutartalom, mennyiségi előírásokra vonatkozó ACEA C2 előírások teljesítésével alapvető tulajdonsága,hogy megvédi a részecskeszűrőt, az olaj égéstermékek szűrőn belüli veszélyes lerakódásától.

Specifikáció

SAE 5W-30 ACEA C2  FIAT 9.55535-S1  CTR F510.007


SELENIA K Pure Energy 5W-40

A SELENIA K PURE ENERGY a legújabb benzin üzemű motorokhoz fejlesztett új teljesen szintetikus kenőanyag. Az alacsony részecske kibocsátási tulajdonságoknak köszönhetően teljesíti az ACEA C3 minősítési előírásokat,és teljes védelmet nyújt a katalizátornak,meghosszabbítva az élettartamát.

Specifikáció

SAE 5W-40;ACEA C3;API SM/CF;fIAT 9.55535-S2;CTR F603.C07;MB-Approval 229.51;VW502.00-505.00;VW505.01;BMW ll-04


SELENIA WR 5w-40

Közvetlen befecskendezésű motorokhoz készített,magasan finomított,nagy teljesítményű motorolaj,ami biztosítja a motor védelmét,a sportos vezetési stílusból származó magas termikus igénybevétellel szemben. Az új generációs, magas fordulatszámú, nagy hasznos teljesítményű - common rail - diesel motorok által támasztott magas követelmények teljesítésére lett kifejlesztve. Az egyedi adalékok biztosítják a motor tökéletes védelmét. A Fiat / Lancia és Alfa Romeo Multijet motorokhoz ajánlott.

Specifikáció

SAE 5W-40;ACEA B3/B4;API CF;FIAT 9.55535-N2 CTR F515.006;MB-Approval 299.3;VW 505.00, 502.00;GM-LL-B-025;


SELENIA 20k 10w-40

Szintetikus alapú "energy conserving" (üzemanyagtakarékos) típusú motorolaj,amelyet a benzinmotorok új generációjával együtt fejlesztették ki. Maximális motorvédelmet biztosít minden gépkocsi esetében,amelyben a motor turbofeltöltős vagy sokszelepes,lehetővé téve a 20000 km-enkénti olajcseréket.

Felhasználása

A FIAT konstruktőri ajánlása szerint az olajcseréket 20000 km-enként kell elvégezni a turbofeltöltős valamint sokszelepes motorú gápkocsiknál.

Specifikáció

SAE 10W-40;ACEA A3/96;API SJ/CF;CCMC G5;UNI 20153-NOM CI;VW 500.00-505.00;Fiat 9.55535

SELENIA 20K Alfa Romeo 10W-40

Két szintetikus és egy ásványi bázisra épített motorolaj. Szívó-,turbofeltöltős és sokszelepes motorokhoz. A SELENIA 20K Alfa Romeo tökéletesen megfelel a katalizátorral felszerelt gépkocsikban valamint a környezetbarát üzemanyag használata esetén is. A SELENIA 20K Alfa Romeo motorolaj abban különbözik a Selenia család többi tagjától,hogy magában hordozva azok típusjegyeit,felhasználható nagyteljesítményű motorokban is. A SELENIA 20K Alfa Romeo motorolaj jelentősen túlhaladja a legnagyobb gyártók által támasztott követelményeket,éppen ezért alkalmazható bármely típusú szívó-,turbofeltöltős és sokszelepes benzinmotorokban,függetlenül attól,milyen gyártmányú és mekkora a hengerűrtartalma.

Felhasználása

Az Alfa Romeo konstruktőri ajánlásaival összhangban,a szívómotorok esetében az olajcsere 20000 km-enként,a turbofeltöltős és a sokszelepes motorok esetében pedig 10000 km-enként javasolt elvégezni.  

Specifikáció

SAE 10W-40;ACEA A3/96;API SJ/CF;CCMC G5;UNI 20153-NOM CI;VW 500.00-505.00;Fiat 9.55535


SELENIA TURBO DIESEL 10W-40


Két szintetikus és egy ásványi bázisra épített motorolaj. Javasolt turbófeltöltős sokszelepes és szívó dieselmotorokhoz. A SELENIA TURBO DIESEL megalkotásánál cél volt az olajbesűrűsödés jelenségének elkerülése. Ez a jelenség,amely az égés során keletkező széntartalmú termékek lerakódásának eredménye,különösen megterhelő a közvetlen befecskendezéses motorok esetében. A SELENIA TURBO DIESEL teljesen kiküszöböli ezt a problémát,sőt,garantálja az alacsonyabb olajfogyasztást,a nagyobb tisztítóhatást és a maximális stabilitást magas hőmérsékleten is.

Felhasználása

A Fiat konstruktőri ajánlásaival összhangban  a közvetlen befecskendezéses motorok esetében 15000 km-enkénti,míg a nem közvetlen befecskendezésű,szívó,valamint turbofeltöltős motorok esetén 7500 km-enkénti olajcsere javasolt.

Specifikáció

SAE 10W-40;ACEA B3-96;CCMC PD2;API CD/SF;MIL-L-2104 D LEV;UNI-25153-NOM-CI;Fiat 9.55535

Selenia Performer 5W-30

Benzinüzemű autókhoz,szívó-,turbofeltöltős és sokszelepes motorral. Tökékletesen működik katalizátoros vagy környezetbarát üzemanyagot használó gépjárművekben is.

Felhasználása

Általános célú felhasználás esetén az olajcsere 20000 km-enként javasolt a szívómotoros gépjárművekben,illetve 10000 km-enként a turbófeltöltős és a sokszelepes motorok esetében.
Az FL Group termékét a különösen nehéz körülmények közötti (akár -35 fokig) és intenzív üzemeltetés esetére,a kivételes motorvédelem biztosításának szem előtt tartásával fejlesztette ki.

Specifikáció

SAE 5W-40;API SJ/CF;ACEA AI/96


Selenia Racing

Sport és versenyautóknál használatos,teljesen szintetikus motorolaj szívó-,turbófeltöltős és sokszelepes benzinmotorokhoz. Az FL Group a Selenia Racing-et az Alfa Romeo és Maserati által gyártott sportkocsikban való felhasználásra fejlesztette ki,de ez nem mond ellen szériaautókban történő alkalmazásnak. Tökéletesen megfelel a katalizátoros valamint a környezetbarát üzemanyaggal meghajtott gépkocsikhoz is.

Felhasználása

Sportcélú felhasználása esetén (versenypálya,rallye,stb) javasolt 5000 km-enkénti cseréje. Szokásos körülmények közötti motortehelésnél a SELENIA RACING olajat a turbófeltöltő nélküli motorokban 20000 km-enként,a turbófeltöltős és sokszelepes motorokban pedig 10000 km-enként javasolt cserélni.

Specifikáció

SAE 10W-60;CCMC G5;API SG/CD MIL-L-46152 E LEV;UNI 20153-NOM CI;VW 500.00 LEV

PARAFLU UP FAGYÁLLÓ

Etilglikol alapú hűtőfolyadék koncentrátum,professzionális felhasználásra. A PARAFLU UP a hűtőrendszerek folyadéka személy és tehergépjárművekben,földmunkagépekben,mezőgazdasági munkagépekben.

Felhasználása

A helyes használat leírását a gyártói utasítások tartalmazzák,de mindemellet javasoljuk :

-utántöltésre a koncentrátumot fele-fele arányban vízzel higítva használjuk
-ne használjunk tiszta koncentrátumot
-ne keverjük más hűtőfolyadékkal

TUTELA TOP 4 FÉKOLAJ

Szintetikus fékolaj hidraulikus fékrendszerekhez,úgy tárcsa- mint dobfékekhez,valamint rásegítő rendszerekhez személy és tehergépjárművekben,földmunkagépekben,mezőgazdasági munkagépekben (ha a gyártó NHTSA 116 DOT 4 szintű olaj használatát javasolja)

Felhasználása

Cseréje a gyártói utasításnak megfelelően,de nem ritkábban mint 2 évente.

Specifikáció

SAE J 1703;CUNA NC 956-01;NHTSA 116;DOT 4;fIAT 9.955597;ISO 4925

SELENIA DIGITEK 0W-40                                                                           

 

LEÍRÁS

 

A SELENIA DIGITEK 0W-40 új, nagyteljesítményű, teljesen szintetikus, a legújabb benzinmotorokhoz (Euro 6 Standard) kifejlesztett kenőanyag és visszamenőleg kompatibilis a korábbi motor családokhoz is.

 

JELLEMZŐK

 

Az új Selenia Digitek 0W-40 motorolaj biztosít legjobb kopás és elhasználódás elleni védelmet a motornak, különösen a nagyteljesítményűeknek és mindezt bármilyen vezetési körülmények között. Az új Selenia Digitek 0W-40 motorolaj valóban megfelel az új API SN szabványban meghatározott minősítéseknek.

A szintetikus alapolajok és a tökéletesen kiegyensúlyozott adalék technológia kombinációja teszi lehetővé a dugattyúkon kialakuló lerakódások minimalizálását és az előnyös üzemanyag takarékos tulajdonságok elérését.
A SAE0W-40 viszkozitásnak köszönhetően az új Selenia Digitek 0W-40 motorolaj biztosítja az azonnal kenési teljesítményt és garantálja a jobb motorindítást, még extrém hideg időjárási körülmények között is.

   

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

A járműgyártó előírásai szerint.

MINŐSÍTÉSEK

 

SAE 0W-40

API SN
ACEA A3/B4

FIAT 9.55535-Z2 JÓVÁHAGYÁSI REFERENCIA SZÁM Nr. F155.G15

SELENIA DIGITEK PURE ENERGY                                                                                                                          

LEÍRÁS

 

A SELENIA DIGITEK PURE ENERGY új, teljesen szintetikus, a legmodernebb benzinmotorokhoz kifejlesztett kenőanyag.

Az egyedi viszkozitási fokozat és összetétel egyben lehetővé teszi a gazdaságossági jellemzők fokozását, és a CO2 kibocsátás következetes csökkentését!

Az egyedi fejlesztésű kéthengeres TwinAir motorokhoz, egyedül a speciális összetételű Selenia Digitek Pure Energy biztosítja a motor teljes körű védelmét a városi - STOP and GO - üzem alatt fellépő magas mechanikai igénybevétellel szemben.

JELLEMZŐK

 

A legújabb benzinmotoroknál a kiemelkedő teljesítmény, az alacsony fogyasztás, a könnyű kezelhetőség és az alacsony zaj együttes megvalósítását az alkalmazott legújabb műszaki fejlesztések teszik elérhetővé, ilyen például az elektro-hidraulikus szelepvezérlés.

A Selenia Digitek Pure Energy jelentős előnyöket tud biztosítani, és az egyetlen, kifejezetten az új TwinAir rendszerű motorokhoz kifejlesztett kenőanyag.

 

Jellemzői

 

 • A Selenia Digitek Pure Energy maximalizálja az üzemanyag takarékosságot

 • Tökéletes védelmet biztosít magas hőmérsékleten is

 • Megnöveli a turbófeltöltővel szerelt motorok sportos jellemvonásait

 • Nagyon magas termikus stabilitás

 • A Selenia Digitek Pure Energy igazodik az új legszigorúbb szennyeződés kibocsátási előírásokhoz

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

A járműgyártó előírásai szerint.

 

AJÁNLÓ

 

Fiat

 

MINŐSÍTÉSEK

 

SAE 0W-30

ACEA C2

FIAT 9.55535-GS1 JÓVÁHAGYÁSI REFERENCIA SZÁM N. F020.B12

 

SELENIA WR FORWARD 0W-20                                                             

 

LEÍRÁS

 

A SELENIA WR FORWARD 0W-20 új, teljesen szintetikus, a legújabb dízelmotorokhoz (Euro 6 Standard) fejlesztett kenőanyag, különösen a luxus és sportautó kategóriában használt nagyteljesítményű motorokhoz.

 

JELLEMZŐK

 

Az új SELENIA WR FORWARD 0W-20 Low Saps (alacsony szulfáthamu tartalom) összetételnek megfelelően lett kifejlesztve, ami lehetővé teszi:

 

 • a DPF (Diesel Particulate Filter) részecskeszűrő magas fokú védelmét

 • a motor hatékonyságának javításával növeli az üzemanyag takarékosságot

 • a belső alkatrészek közötti súrlódás csökkentése bármilyen vezetési körülmények között.

 

A magas fokú nyírási szilárdságnak köszönhetően garantált a motor jobb védelme az olajcsere periódusok között. Ezáltal garantált a motor teljesítményének fenntartása rövid és hosszú távú közlekedésnél is.

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

A járműgyártó előírásai szerint

 

MINŐSÍTÉSEK

 

SAE 0W-20

ACEA C2

FIAT 9.55535-DSX, JÓVÁHAGYÁSI REFERENCIA SZÁM N. F013.K15

PARAFLU HT 

 

LEÍRÁS

 

Professzionális, koncentrált védő folyadék hűtőrendszerekhez. Monoetilén glikol bázisú szerves adalék technológiával (O.A.T.) készült. A PARAFLU HT speciális védő folyadék innovatív könnyűfém összetételű hűtőrendszerekhez.

JELLEMZŐK

 

A PETRONAS LUBRICANTS ITALY által végzett szigorú laboratóriumi vizsgálatok garantálják minden követelmény teljesítését még extrém körülmények között is.

Az 50%-ban desztillált vízzel kevert PARAFLU HT biztosítja:

 

 • Inhibitor adalékoknak köszönhető alapos védelmet.

 • Optimális hőelvezetést a motor belső rendszerében.

 • Maximális védelmet:

- kavitáció és elektromos feltöltődés ellen,

- fagyás ellen (akár extrém -40C hőmérsékletig),

- vízkőképződés ellen,

- magas forráspontot meleg időjárási viszonyok, városi és zsúfolt közlekedési

körülmények között (hűtőközeg forráspont +110C ),

- kiváló összeférhetőséget a hűtőrendszer gumi és műanyag elemeivel,

- megakadályozza a lerakódások képződését hosszú igénybevételnél.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

Csere a járműgyártó által előírt útmutató szerint.

Utántöltésnél, a megfelelő szint eléréséhez 50%-ban vízzel hígítva kell alkalmazni.

Csak hígítva felhasználható.

Nem keverhető más gyártó termékével!

AJÁNLÓ

 

IVECO, IVECO BUS

MINŐSÍTÉSEK

 

IVECO JÓVÁHAGYÁSI REFERENCIA SZÁM Nr.I103.N02

ASTM D 6210 TYPE 1-FF

SELENIA ABARTH 10W-50 

 

LEÍRÁS

 

A SELENIA ABARTH 10W- 50 a speciális, nagyteljesítményű versenymotorok maximális teljesítmény eléréséhez felkészített teljesen szintetikus motorolaj. A SELENIA ABARTH 10W-50 az ABARTH járművek teljesítmény fokozásához készített TUNING Kit része.

Az ABARTH együttműködés a legjobb bizonyíték a SELENIA termékek minőségére.

 

JELLEMZŐK

 

A SELENIA ABARTH 10W-50 használatával a motor maximális teljesítménye elérhető.

 

 • Nagyon magas stabilitást biztosít magas hőmérsékleten.

 • Megakadályozza a lerakódásokat a turbófeltöltőben, ezáltal optimalizálja a motor teljesítmény szintjét.

 • Magas védelmet nyújt az oxidáció ellen.

 • Maximális olajfilm tapadást biztosít.

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

A gyártó előírásai szerint.

AJÁNLÓ

 

ABARTH

MINŐSÍTÉSEK

 

SAE 10W-50

ABARTH JÓVÁHAGYÁSI REFERENCIA SZÁM Nr.0101

SELENIA WR FORWARD 

LEÍRÁS

 

A SELENIA WR FORWARD új, teljesen szintetikus, az Euro 6 normáknak megfelelő új dízelmotorokhoz kifejlesztett kenőanyag.

Az egyedi viszkozitási foknak köszönhető az üzemanyag gazdaságossági jellemzők növelése, és ennek természetes velejárója a CO2 kibocsátás csökkentése.

JELLEMZŐK

 

Az új dízelmotorok képesek egyesíteni a kiemelkedő teljesítményt, az alacsony üzemanyag fogyasztással, a kezelhetőséggel és megfelelnek a legújabb európai kibocsátási határértékeknek.

 

 • A SELENIA WR FORWARD maximalizálja a gazdaságossági tulajdonságokat.

 • Nagyon magas termikus stabilitás jellemzi.

 • Totális védelmet biztosít a motornak.

 • Igazodik a szennyezőanyag kibocsátási előírásokhoz.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

A járműgyártó előírásai szerint.

AJÁNLÓ

 

FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO

 

MINŐSÍTÉSEK

 

SAE 0W-30

ACEA C2

FIAT 9.55535-DS1 JÓVÁHAGYÁSI REFERENCIA SZÁM Nr. F842. F13

MS.90047

Minden jog fenntartva!

Truck Auto logo invert

Felni Kft. - 2016